Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон відвідав благодійний захід, присвячений загиблим у АТО співробітникам СБУ

19 лютого у концертній залі Вінницької обласної філармонії відбувся благодійний захід, присвячений пам’яті загиблих на сході України співробітників Служби безпеки України. У рамках заходу була презентована виставка картин «Невидима варта» художниці та офіцера СБУ Лесі Шиденко, а також вистава-реквієм «Війна без строку» за участю студентів Національної академії СБУ.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав благодійний захід у супроводі священиків Вінницької єпархії, які у якості капеланів і волонтерів і постійно надають підтримку українським воїнам у зоні АТО. Серед інших гостей були представники обласної влади, керівники і співробітники управління СБУ Вінницької області, офіцери і військовослужбовці військових частин Повітряних Сил ЗС України та Національної гвардії України, військові лікарі, студенти, представники громадськості.

Благодійний захід був присвячений пам’яті співробітників спецпідрозділу «Альфа» та інших підрозділів СБУ, котрі одними з перших прийняли на себе удар озброєних терористів у Донецькій та Луганській областях і загинули у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

Їхні долі, прагнення, людські почуття і їхні подвиги розкривалися перед глядачами і примушували замислитися над глибиною їхньої любові до своїх сімей, бойових побратимів і своєї Батьківщини. Розповідь про героїв була настільки зворушливою, що у багатьох глядачів, і не лише у жінок під час вистави з очей виступали сльози.

По закінченню благодійного заходу митрополит Симеон висловив свою вдячність його організаторам – ректору Національної академії СБУ полковнику Сергію Кудінову та художниці і поетесі Лесі Шиденко.