Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. 40 днів від дня смерті протоієрея Іоанна Хільчука

Напередодні Вселенської батьківської суботи, яка співпала з сороковим днем відходу у вічність молитвеника і духовного наставника тисяч віруючих в Україні і далеко за її межами протоієрея Іоанна Хільчука, Свято-Вознесенський храм села Овадне Володимир-Волинського району знову зібрав велелюддя його духовних дітей.
Очолити поминальну Божественну Літургію до Овадного прибув архієпископ Городницький Олександр. Разом з ним за упокій душі шанованого пастиря, який майже 49 років віддав служінню Господу в рідкісному подвигу старчества, молилися десятки священиків з усієї Волині, а також монахи Милецького чоловічого монастиря на чолі з настоятелем архімандритом Леонтієм, насельниці Корецького ставропігіального монастиря разом зі своєю настоятелькою — дочкою незабутнього отця Іоанна Хільчука ігуменією Рафаїлою. На Богослужінні були присутні настоятелька Зимненської обителі ігуменя Стефана з сестрами, а також насельниці Михнівського жіночого монастиря, відбудовником і духівником якого тривалий час був отець Іоанн.
По Літургії було відслужено панахиду. А потім всі присутні відвідали місце останнього земного притулку батюшки Іоанна на Оваднівському кладовищі, де разом з духовенством помолилися також і за спочинок душі його дружини матушки Надії та найближчих родичів.
Поминальним Богослужінням в день Вселенської батьківської м’ясопусної суботи було завершено цикл сорока Літургій, які щоденно служилися кліриками єпархій Волині в пам’ять новопредставленого протоієрея Іоанна Хільчука в Свято-Вознесенському храмі села Овадне з часу його блаженної кончини.
Водночас в різних містах і селах, в різних державах, на Святій Землі і на горі Афон, скрізь, куди досягала молитовна пам’ять його духовних дітей, підносилися прохання до Господа упокоїти в небесних обителях душу ревносного Його служителя, щедро наділеного дарами розсудливості і прозорливості.