Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Владика Софроній передав знедоленим дітям свої привітання і подарунки до дня Святого Миколая Чудотворця


Владика Софроній передав знедоленим дітям свої привітання і подарунки до дня Святого Миколая ЧудотворцяЗа благословенням митрополита Черкаського і Канівського Софронія 20 грудня, на другий день після дня пам’яті святителя і чудотворця Миколая, відділом у справах сім’ї Черкаської єпархії був проведений святковий захід у Черкаському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий дім». У цьому центрі на даний час перебуває 60 дітей віком від 3 до 18 років, вилучених із неблагополучних сімей Черкаської області.
Перед заходом була проведена зустріч керівника єпархіального відділу протодиякона Іоанна Поліщука із завідуючою центром Мирославою Бондар на предмет подальшого співробітництва єпархіального відділу і соціально-психологічного центру.
Святковий захід включав у себе виставу на тему житія Святителя Миколая, вікторину на перевірку знань про цього видатного святого під час вистави, імпровізаційну гру-казку з дітьми та вручення подарунків. Вистава про святого Миколая була поставлена завдяки старанню членів Черкаського православного клубу «Діалог», який діє при кафедральному соборі та тісно співпрацює із єпархіальним відділом у справах сім’ї.
За тиждень до свята, з благословення Владики Софронія, у кафедральному соборі була поставлена карнавка для збору пожертв на подарунки у дитячий будинок біля кіоту із образом святителя Миколая. Завдяки зібраним коштам для центру було закуплено 60 комплектів піжами. Владика Софроній особисто від себе передав для малечі солодкі подарунки. Від інших жертводавців було передано шкарпетки, одяг, іграшки, та канцелярське приладдя.
Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ