Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії УПЦ відбувся ІІ з’їзд дітей з особливими потребами

Незважаючи на важкі погодні умови – ожеледицю та сильний вітер, – у четвер 8 грудня на подвір’я Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря стали з’їжджатися автомобілі з діточками, котрі потребують особливої уваги та підтримки. Дітей-інвалідів на Рівненщині налічується кілька сотень, утім, до участі у з’їзді клірики Рівненської єпархії залучили лишень 20 відсотків.

– У планах на наступний рік ми задумали охопити якомога більше особливих діточок. Нині ж це зробити, чесно кажучи, трохи побоялись, тому що немає відповідного досвіду та практики. Адже усі ці діти із складними діагнозами, вони потребують волонтерського та медичного супроводу, складність також виникає при транспортуванні, у деяких дітей великогабаритні інвалідні візки, що у звичайних легковиках не поміщаються, – коментує протоієрей Василь Начев, керівник соціального відділу при Рівненській єпархії.

Як і годиться, роботу Другий єпархіальний з’їзд дітей з особливими потребами розпочав з молитви. Далі учасники разом з волонтерами, батьками та священиками перемістились до спеціальної кімнати, де майже п’ять годин поспіль з перервою на обід жваво бесідували, виготовляли новорічні прикраси, працювали із психологом і розповідали про свої успіхи та перемоги. Зокрема, бабуся Олена разом з трирічним онуком Євгенієм вже вдруге приїхала на подібну зустріч. Під час першого з’їзду, який відбувся влітку в селі Онишківці на джерелі святої праведної Анни, її онук зробив спробу ходити, кусати та стискати долоні у кулачок.