Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. До дня Збройних сил України священик єпархії отримав відзнаку від військових

Напередодні вшанування військових в місті Нетішині Хмельницької області відбулися урочисті заходи.
У військовій частині A3730 воїнів вітали артисти, чиновники, просто небайдужі люди, а також священики. Під час свята протоієрею Віктору Земляному було вручено почесну грамоту за проведення душпастирської роботи, задоволення духовних потреб та підтримки морального духу захисників Батьківщини.

Заступник командира частини по роботі з військовослужбовцями Олександр Зайчук, вручаючи нагороду, вкотре зазначив велику роль Української Православної Церкви в житті військового колективу, подякував священику за допомогу, яку він надає у вигляді духовної підтримки військовим у ці скрутні часи.

– В минулому році кліриками Рівненської єпархії декілька разів було зібрано допомогу жителям сходу, а також військовослужбовцям, що охороняють цілісність кордонів нашої держави. Протоієрей Віктор Земляний неодноразово допомагав сім’ям воїнів учасників АТО, за його сприянням діткам цих сімей було вручено солодощі та фрукти, – зазначив під час виступу Олександр Зайчук.

Під час концерту до військовослужбовців також з вітальним словом звернувся протоієрей Віктор Земляний. Він побажав воїнам бадьорості, мужності, міцності духу й терпіння. Водночас, панотець висловив занепокоєння тим, що відбувається в зоні АТО, а також знаючи, що невдовзі ці військовослужбовці відправляться на Схід, священик благословив їх та побажав щасливого повернення додому.