Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОГИЛЬОВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. Митрополит Агапіт очолив Святкову Літургію у соборі святителя Миколая міста

19 грудня, у день молитовного вшанування пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, керуючий єпархією звершив Божественну Літургію.
За богослужінням владиці Агапіту співслужили благочинний району і міста Могилева-Подільського, настоятель собору святителя Миколая Степан Василинець та запрошені священнослужителі.
Під час Божественної Літургії митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт нагородив настоятеля храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Озаринці протоієрея Іоанна Малетича церковною нагородою — митрою.
Після закінчення Причастя Тіла і Крові Христових, Архієрей разом із духовенством відслужили акафіст перед одним із чудотворних образів святителя Миколая, який знаходиться у цьому соборі.
По завершенні акафісту відбувся хресний хід навколо собору, після чого Архіпастир закликав на усіх присутніх Боже благословення, привітав зі святом та звернувся до вірних зі словами проповіді.
Насамкінець зі своїми словами вдячності і привітань до митрополита Агапіта, парафіян та гостей свята звернувся настоятель храму протоієрей Степан Василинець і запросив усіх до святкової трапези.