Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Вірні села Печихвости в день престольного свята молилися Богу у хатині

4 грудня, в день коли Свята Православна Церква святкує одне з великих свят Введення в храм Пресвятої Діви Марії, у селі Печихвости Горохівського району православні святкують престольне свято.

Оскільки парафіяни Української Православної Церкви позбавлені своєї церквиці, богослужіння відбуваються не в храмі, а у кімнаті простої селянської хати, яку відпустила для святої справи родина мешканців Печихвіст, після того, як церква перейшла до прихильників УПЦ КП.

Приходять люди на цю службу всупереч думці односельців і часом навіть їхньому осуду, бо вірять Богу і не можуть зрадити своєї віри.

В день престольного свята тут зібралися вірні УПЦ щоб у молитві звернутися до Цариці Небесної. Молебень з акафістом до Пресвятої Богородиці очолив благочинний Мар’янівської округи протоієрей Миколай Черняк, який наразі духовно опікується цією громадою та звершує тут богослужіння, та клірик храму Різдва Христового м.Горохова ієрей Андрій Гаврилюк. Богослужіння супроводжувалося співом хористів з Горохова.

Молитва у таких умовах та за таких обставин – особлива, тому що віруючі люди мають можливість об’єднатися та помолитися своєю церквою, своєю громадою, яка наразі у своєму селі є переслідуваною за релігійну приналежність. Жінки, які залишилися у своїй вірі, ходять на богослужіння в сусідні села, добираються у Горохів і як Божої милості чекають служби Божої у своєму селі.

Після щирої молитви до Богородиці священик Андрій привітав парафіян з престольним святом, подякував за стійкість у своїй віри та побажав сил і терпіння у час випробовувань. Віряни подякували духовенству за молитви та підтримку віруючих села