Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова СБУ висловив вдячність УПЦ за сприяння у звільненні Тараса Колодія

Василь Грицак особисто висловлює вдячність Українській Православній Церкві за підтримку і допомогу у звільненні військовополоненого Тараса Колодія.

Про це сказав радник голови Служби безпеки України Юрій Тандит в ефірі телеканалу NewsOne, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Радник Голови Служби безпеки України Юрій Тандит передав слова вдячності Українській Православній Церкві від Голови Служби безпеки України Василя Грицака.

«Я хочу особисто від себе подякувати тим, хто брав участь у цій операції. Василь Грицак особисто висловлює вдячність Українській Православній Церкві за цю підтримку і за те, що вони зробили», — підкреслив радник глави СБУ.

Юрій Тандит повідомив, що під час проведення засідання Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій у Краматорську Голова Служби безпеки України Василь Грицак через митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина звернувся до Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія з прохання посприяти у звільненні українських заручників.

«Можу сказати, що це звільнення стало можливим завдяки втручанню і допомозі Української Православної Церкви. Блаженніший Митрополит Онуфрій вів переговори з представниками УПЦ, в тому числі і з тими, хто знаходиться в Донецьку», — сказав зокрема він.

Також він зазначив, що в Службі безпеки висловлюють надію на те, що Українська Православна Церква буде і надалі допомагати державним органам звільняти заручників з полону.

«Тут немає ніякої політики, і немає ніяких маніпуляцій. Я ще раз хочу подякувати всім тим, хто займався звільненням Тараса і продовжує займатися звільненням інших хлопців. Звичайно, ми зробимо все, що від нас залежить, щоб і надалі звільнялися наші заручники», — сказав Юрій Тандит.

Нагадаємо, що 18 грудня відбулася передача українського військового Тараса Колодія, який з 2014 року перебував у полоні після оборони Донецького аеропорту.