Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ГРУЗІЯ. Предстоятель УПЦ взяв участь в урочистостях з нагоди річниці інтронізації Католикос-Патріарха Ілії ІІ

25 грудня, у Неділю 27-у після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у літургійних урочистостях з нагоди річниці інтронізації Католикос-Патріарха всієї Грузії Ілії ІІ в кафедральному соборі на честь Святої Трійці («Самеба») мiста Тбілісі.

Цього дня Католикос-Патріарх всієї Грузії, Архієпископ Мцхетський і Тбіліський, Митрополит Абхазії та Піцунди Ілія II святкує 39-річчя від дня інтронізації.

Разом з єпископатом Грузинської Православної Церкви за богослужінням співслужили члени делегації Української Православної Церкви: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Банченський Лонгин, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент.

Наприкінці богослужіння Предстоятель УПЦ звернувся до тисяч вірян, які зібралися в соборі зі словами привітання на честь Святішого і Блаженнішого Патріарха Ілії.

На згадку про зустріч і з вдячністю за молитву Католикос-Патріарха про український народ та підтримку Української Православної Церкви Блаженніший владика подарував Його Святості ікону Божої Матері «Почаївська». А Католикос-Патріарх також у дар Його Блаженству передав ікону та свічи, щоб засвітити їх перед українськими святинями з молитвою за грузинський народ.

З нагоди святкувань та до дня пам’яті святителя Спиридона Триміфунтського, українська делегація привезла мощі святого чудотворця для поклоніння в грузинську столицю. В кафедральному соборі на честь Святої Трійці вклонитися святині мали змогу тисячі віруючих Грузинської Православної Церкви.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав кафедральний собор «Сіоні». Його Блаженство вклонився хресту святої рівноапостольної Ніни та іншим святиням, які знаходяться у цьому храмі.

Відвідуючи святині Грузії, Предстоятель УПЦ підніс молитву за мир на українській землі.

news.church.ua