Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Божественну літургію та відспівування схіархімандрита Кирила (Соколова) звершив митрополит Симеон


Як повідомлялося раніше, 28 листопада, на 93-му році життя, після тривалої хвороби, відійшов у вічність духівник Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря схіархімандрит Кирил (Соколов).

30 листопада у Свято-Троїцькому соборному храмі Браїлівської обителі відбулася заупокійна Божественна літургія, яку звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон. У богослужінні взяли участь 80 священиків з Вінницької, Могилів-Подільської, Тульчинської, та інших єпархій УПЦ.

По закінченню літургії відбулося відспівування отця Кирила. Тисячі вірян, які є духовними чадами спочилого пастиря, молилися разом з архієреєм та священиками за упокій схіархімандрита Кирила.

Після завершення чину погребіння, митрополит Симеон звернувся до присутніх з архіпастирським словом. Владика розповів про основні віхи життя отця Кирила. Особливо архіпастир наголосив на людських і духовних якостях спочилого пастиря. Нагадав, як отець Кирил тяжко хворіючи, продовжував приймати численних паломників, які приїжджали до нього за духовною порадою і молитовною підтримкою.

Після тривалого прощання гріб з тілом покійного був обнесений навколо монастирського храму. Потім погребальна процесія через Святі Ворота обителі вирушила до монастирського кладовища, де й було поховано схіархімандрита Кирила.

Біографічна довідка

Схіархімандрит Кирил (у миру Соколов Андрій Андрійович) народився 4 січня 1924 року у с. Волчинець Окницького району (Молдова) у родині священика. Після закінчення школи навчався у школі церковних псаломщиків у м. Бєльци. У воєнний час працював на залізниці. У 1949 р. був призваний в армію. З 1951 по 1958 рік працював на заводі, з 1958 по 1973 рік – портретним майстром у м. Могилів-Подільський. В 1973 році був рукопокладений у сан диякона та священика у Смоленській єпархі. У 1981 р. перевівся у Вінницьку єпархію і служив на парафіях Шаргородського району. Закінчив Московську духовну семінарію заочно. У 1989 році був пострижений у чернецтво з іменем Ігнатій. З 1992 року був духівником Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря. У 1998 році прийняв схіму з іменем Кирил. В останні роки не міг сам служити за станом здоров’я, але відвідував богослужіння і продовжував приймати численних паломників, які приїжджали до нього за духовною порадою і молитовною підтримкою. Схіархімандрит Кирил (Соколов) відійшов до Бога після тривалої хвороби на 93-му році життя, 28 листопада 2016 року.

Прес-служба Вінницької єпархії