Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛНОВАХА. Зусиллями УПЦ звільнено військовополоненого

18 грудня відбулася передача українського військового Тараса Колодія, який з 2014 року перебував у полоні після оборони Донецького аеропорту.

За ініціативи Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, представники Української Православної Церкви протягом тривалого часу займалися процесом визволення українських військових, які знаходилися на територіях непідконтрольних військовим силам України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема нещодавно було досягнуто домовленості, що до дня пам’яті святителя Миколая, 19 грудня, українській стороні буде переданий захисник Донецького аеропорту Тарас Колодій, який з 2014 року перебував у полоні.

18 грудня 2016 року на контрольному пункті Оленівка/Волноваха відбулася передача українського військового, який в даний момент направляється до Києва.

Єпископ Климент та Тарас Колодій

Єпископ Ірпінський Климент і Тарас Колодій

Слід зазначити, що Президент України Петро Порошенко та Предстоятель Української Православної Блаженніший Митрополит Онуфрій домовились про спільну координацію діяльності Держави і Церкви у звільнені українських полонених.

Нагадаємо, що зусиллями Української Православної Церкви протягом останніх двох років вже був звільнений з полону не один з українських військових. Деякі з нихповернулися в рідні домівки минулого рокунапередодні Різдва Христового.

За підтримку і допомогу у звільненні військовополоненого Тараса Колодія Глава СБУ Василь Грицак особисто висловив вдячність Українській Православній Церкві.