Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Поліцейські будуть чергувати поблизу храмів

Після виявлення чергових спроб пограбувань церков в регіоні, в НП Рівненської області заявили про встановлення чергувань біля храмів.

У ніч з 28 на 29 жовтня зловмисники знову спробували пограбувати дві церкви Рівненської єпархії Української Православної Церкви, правоохоронці пообіцяли чергувати біля храмів.

У прес-службі Рівненської єпархії зазначають, що за інформацією настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Гільча Перша Здолбунівського району ігумена Германа (Кулакевича), злочинці зламали вхідні двері у храм та перші двері паламарки, але потрапити до церкви їм не вдалося.

Інша ситуація склалася в с. Вельбівно Острозького району. Як повідомив благочинний церков Острозького району протоієрей Олександр Максимюк, вандали виламали двері Свято-Покровського храму, потрапили всередину, осквернили храм, поперекидали церковне начиння, але грошей так і не знайшли.

Нагадуємо, що це вже другий випадок в Рівненській єпархії за минулий тиждень. Два храми Острозького благочиння Рівненської єпархії УПЦ у двох сусідніх селах – Сіянці та Тесів – було пограбовано в ніч із 21 на 22 жовтня. Тоді злочинці вкрали навіть пожертви для онкохворих дітей.

За фактами умисного пошкодження майна правоохоронцями розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає штраф або виправні роботи на строк до двох років, або до трьох років позбавленням волі.

Варто зазначити, що на Рівненщині злочинці вже декілька років грабують храми Української Православної Церкви безкарно. Тільки за минулий рік було здійснено більше двадцяти актів вандалізму та пограбувань храмів, жоден із злочинців до цього моменту не поніс належного покарання.

За повідомленням відділу комунікації управління Національної Поліції у Рівненській області, відтепер поліцейські спільно з громадськими формуваннями нестимуть службу поблизу храмів Рівненщини, щоб унеможливити подальші крадіжки з церков.