Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Церковна громада отримала часточку мощей свого небесного покровителя

26 листопада, у пам’ять святителя Іоанна Златоуста, архієпископа Константинопольського (407), митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно наніс архіпастирський візит до м. Покров (колишній Орджонікідзе). Правлячий архієрей прибув очолити святкову Божественну літургію в храмі святителя Іоанна Златоуста на запрошення його настоятеля, благочинного Нікопольського району та міста Покров протоієрея Володимира Качана.
Перед початком Божественної літургії на церковному подвір’ї відбулася зустріч великої святині – часточки мощей святителя Іоанна Златоуста, яка була передана церковній громаді завдячуючи старанням народного депутата України Шипка А.Ф. Митрополит Єфрем подякував Андрію Федоровичу за неоціненний дар, який він підніс православним міста Покрова, а також за постійне піклування про віруючих та духовне багатство храмів Нікопольщини, після чого відзначив благодійника медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких І ступеня.

За Літургією у вівтарі молилися благочинний Нікопольського міського благочиння протоієрей Миколай Марущак, настоятель храму протоієрей Володимир Качан, духовенство міст Покрова та Нікополя, а також сіл Нікопольського району.

У числі тих, хто був присутній на богослужінні були народний депутат Шипко А.Ф., Покровський міський голова Шаповал О.М., депутат Дніпропетровської обласної ради Петросянц М.М., начальник відділу культури міста Сударєва Т.М., начальник відділу освіти міста Рубаха Г.П., головний лікар міської лікарні Шкіль А.П., начальник міської служби з надзвичайних ситуацій Стовба В.О., помічник-консультант народного депутата Метер М.А., радник міського голови Солянко В.А.

За святковою Літургією духовенство та миряни підносили молитви до Всемилостивого Бога про довгоочікуваний мир у нашій країні.

На запричасному повчальне слово у похвалу святителя Іоанна Златоуста промовив протоієрей Миколай Ралко, настоятель Свято-Михайлівського храму Покрова.

Богослужіння завершилося проповіддю та вітальним словом правлячого архієрея. В знак подяки за пастирські труди настоятелю храму отцю Володимиру було подаровано храмову ікону, акафіст і житіє Собору новомучеників та сповідників Єкатеринославських.

Архієрейські грамоти були вручені активним прихожанам храму Леоніду Літашенку і Геннадію Тимофєєву, також отець настоятель отримав з рук міського голови Олександра Шаповала козацьку нагороду – орден «Іван Сірко» ІІ ступеня.