Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Благочинний Деснянського благочиння взяв участь в організації культурного заходу для незрячих

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в рамках плідної співпраці з первинною організацією N4 м. Києва УТОС благочинний Деснянського благочиння протоієрей Дмитро Григорак забезпечив транспортом 45 артистів театру «Берегиня» та посприяв проведенню концерту до Міжнародного дня незрячих у Київському пансіонаті ветеранів праці.

В словах привітання отець Димитрій розповів, що є незрячі люди фізично і незрячі духовно та наголосив, що незрячі фізично, як правило бачать духовно та побажав їм, щоб Господь їх і надалі завжди зміцнював та просвітлював. Також отець благочинний висловив велику шану та подяку голові правління УТОС Олені Ясельській за її турботу та невпинну працю заради свої ближніх. За доброю традицією отець Димитрій надав благодійну матеріальну допомогу організації.

Сліпота визнана ООН найтяжчою фізичною вадою людини. В первинній організації N4 м. Києва УТОС на обліку перебуває 432 інвалідів по зору. 219 чоловік — 1групи (повністю незрячі), 164 інвалідів — 2групи (з невеликим залишковим зором), 49 інвалідів — 3 групи. В основному люди похилого віку (серед яких є ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни), переважно самотні та соціально не захищені люди, які знаходяться на межі бідності.