Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ГОРЛІВКА. На Донеччині освятили відбудовану школу

Будівлю ремонтували після обстрілів два роки, а директор музичної школи тепер дякує Богові що ані дітей, ані викладачів у школі того дня не було.

Настоятель Покровського храму селища Опитне Артемівського району Донецької області священик Олексій Польченко освятив музичну школу після тривалого капітального ремонту. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Горлівської єпархії УПЦ.

Будівля постраждала від обстрілу 15 лютого 2015 року. Були пошкоджені покрівля та стіни, вилетіли вікна, але обійшлося без людських жертв, хоча в цей час в музичній школі мали відбуватися заняття.

20161119104208jpgЗа словами директора музичної школи Світлани Миколаївни Кучер, напередодні обстрілу сталося маленьке диво — по якомусь внутрішньому відчуттю вона попросила адміністрацію районного відділу освіти скасувати заняття. Тепер вона дякує Богові, що ані дітей, ані викладачів у школі не було.

Чин освячення був здійснений напередодні відкриття. Отець Олексій привітав дітей та викладачів і висловив побажання, щоб в музичній школі було відкрито духовне відділення, де б навчали дітей основ хорового церковного співу. Директор школи пообіцяла докласти зусиль для цього.