Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ГЛУХІВ. Розкольники не пустили священнослужителів УПЦ до військовослужбовців

 

Скандал влаштував клірик «Київського патріархату» прямо на очах у солдатів та представників громадськості, які прибули в частину.

1 листопада священнослужителі Конотопсько-Глухівської єпархії Української Православної Церкви — клірики Анастасіївського кафедрального Собору Глухова прибули у військову частину міста для участі в офіційному заході, де натрапили на агресивний прийом від так званого священика «Київського патріархату». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У Конотопсько-Глухівській єпархії УПЦ з благословення правлячого архієрея єпископа Романа було прийнято рішення духовно підтримати військових 58 мотопіхотної бригади ЗСУ, які розмістилися в Глухові 24 жовтня, після ротації з Донецької області.

Про те, що сталося 1 листопада у військовій частині, розповіла журналіст Світлана Халимоненко: «Сьогодні вранці у військовій частині розгорівся конфлікт, свідком якого мені довелося стати. Священика Трьох-Анастасіївського храму не пустили до солдат, щоб той прочитав молитву, окропив їх водичкою, сказав добрі напутні слова… На священика “напав” отець Степан з Конотопа, від Київського патріархату. Ті, хто спостерігали це, такої агресії у священика ще не бачили! Він кричав, погрожував, що не допустить глухівського отче до служби, мало не виганяв з території частини, ображав і обзивав його! І це представник церкви!».

В єпархії цю інформацію підтвердили. Як повідомили в прес-службі собору Трьох Анастасій, ієрей Володимир Решетніков та архидиякон Лонгін (Ковальов), які прибули у військову частину, були змушені піти із-за неадекватної поведінки розкольницького «пастиря».

За словами очевидців, «Священик УПЦ КП» Степана Кузь своєю агресивною поведінкою збентежив не стільки священнослужителів УПЦ, яких він намагався принизити, скільки військовослужбовців і представників громадськості, які прибули в частину та стали свідками негідної поведінки представника «Київського патріархату».

Як повідомили в єпархії, не дивлячись на те, що трапилося, священики і віруючі УПЦ надалі намагатимуться підтримувати новоприбулих військовослужбовців.

«Завтра буде панахида, плануємо передати солдатам частину продуктів, які принесуть наші парафіяни до батьківської суботи», — сказав клірик Глухівського собору митрофорний протоієрей Георгій Литвинюк.