Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон молитовно відзначив свій день народження


3 листопада митрополит Вінницький і Барський Симеон відзначив свій день народження. У день свята в Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулася урочиста Божественна літургія, яку звершили митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Бучанський Пантелеімон та архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Архієреям співслужили благочинні Вінницької єпархії, священики собору та храмів м. Вінниці, а також представники духовенства інших єпархій УПЦ.
Під час літургії митрополит Симеон рукопоклав у сан диякона випускника Київської Духовної Академії Дениса Розпутного.
По завершенні літургії вітальне слово владиці Симеону від архієреїв сказав митрополит Митрофан. Від імені духовенства архіпастиря привітав ключар кафедрального собору протоієрей Василій Рішко. До вітань владиці долучились голова, облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Анатолій Олійник, Генеральний консул Республіки Польща у м. Вінниця Томаш Олейнічак, а також керівники силових структур Вінницької області, підприємці.
У відповідь на вітання, митрополит Симеон попросив усіх насамперед молитися за нього, за Вінницьку єпархію, за Церкву і за Україну, яка сьогодні потребує миру, злагоди, порозуміння і Божого благословення.