Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Священик взяв участь у семінарі бібліотекарів

Згідно плану районного методичного центру та з метою підвищення фахового рівня бібліотечних працівників Старовижівської централізованої бібліотечної системи проведено семінар «Сучасний імідж бібліотеки: його складові» на базі бібліотеки-філії села Седлище.
Перш ніж розпочати семінарське заняття відбулася зустріч його учасників біля алеї героїв в урочищі Попова криниця села Седлище, де настоятель місцевого храму протоієрей Ігор Тимощук та сільський голова Микола Ваврищук розповіли про історію урочища, його облаштування та капличку в селі Борзова в якій вишиті ікони зібрані з різних куточків села.
Семінар розпочався з літературно-музичного вечора «Образу хліба вклонімося»підготованого учнями четвертого класу, керівником якого є Ніна Комісарик.
Захід доповнили пісні у виконанні Ірини Матлах – учениці дев’ятого класу, яка завжди радує своїм дзвінким голосом гостей села.
Оксана Євтушик – бібліотекар бібліотеки-філії с. Седлище проілюструвала в своєму виступі роботу книгозбірні «Моє життя бібліотека», який був доповнений мультимедійною презентацією. На завершення вона сказала: «Я постійно долучаюся до життя громади. Це і дні довкілля, облаштування джерела, кладовища, центру села не дивлячись на те що я проживаю в селі Буцин. Адже більшість свого життя я знаходжуся на роботі, і маю серед седлищенців підтримку і розуміння. Тому вони для мене є дуже близькими, щирими і вірними друзями я і надалі буду віддавати сповна свої знання, вміння доброту саме їм».

До роботи семінару долучились партнери бібліотеки, Наталія Авдіюк – шкільний бібліотекар, Вікторія Барановська – директор будинку культури і настоятель храму прот. Ігор Тимощук, їх виступи були спрямовані на співпрацю з бібліотекою філією, що є запорукою успіху громади. Адже актив села на чолі із настоятелем і сільським головою постійно займаються волонтерською діяльністю, приділяють важливу увагу патріотичному вихованню, проводять належну роботу з учасниками АТО, їх сім’ями.

Було дуже приємно почути здивування від представників седлищенської громади про те що ставши учасниками такого дійства дізнались, про обсяги проведеної роботи бібліотечними фахівцями, її новими сучасними формами, адже для кожного пересічного здається, що робота бібліотекаря полягає лише у видачі книги.