Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВИШГОРОД. Священик благословив присягу новобранців

Священик на Вишгородщині благословив присягу новобранців

26 листопада   по благословенню Високопреосвященіщого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського в військовій частині, розташованій у Вишгородському районі, відбулася церемонія прийняття присяги молодим поповненням.

День приведення до військової присяги є святковим днем для військової частини. Військова присяга — урочиста обіцянка, клятва, яку дає громадянин, що вступає до лав збройних сил. Приймаючи присягу, він бере на себе високі зобов’язання, що складають зміст військової служби. Однак не тільки слова, а й атрибутика мають велике значення: військовослужбовець, який вперше поступив на військову службу, дає військову присягу перед Державним прапором України і бойовим прапором військової частини.

На урочисте прийняття присяги зібралися рідні та близькі солдатів.

До солдат і офіцерів частини звернувся з вітальним словом ієрей Олександр Пендлишак.

Батюшка привітав призовників з прийняттям присяги і сказав, що сьогодні, в цей прекрасний день ви стали справжніми солдатами, з цього дня ви стали до лав тих, хто мужньо, з честю і гідністю захищав і захищає свою Батьківщину. Джерелом справжньої мужності і незламної стійкості воїнів може бути тільки віра в Бога і любов до Батьківщини. Справжня віра народжує істинний патріотизм. Свята Церква з материнською любов’ю ставиться до всіх христолюбивих воїнів. Церква закликає всіх солдатів своїм прикладом служіння заради миру і безпеки співвітчизників бути зразком християнського життя. Наші православні предки ходили на сповідь і молилися на Божественній Літургії, причащалися Святих Христових Таїн. Тому наш народ був непереможний.

Солдатська служба ніколи не була легкою, і я закликаю поміч Божу для того, щоб ви самі змогли подолати всі труднощі і негаразди. Хочу побажати вам здоров’я, міцності духу, Божого благословення в подальшому служінні на благо українського народу. Нехай Господь наставляє, зміцнює, благословляє ваші ратні труди і береже вас на многії і благії літа.

За традицією отець Олександр звершив молебень та окропив весь особовий склад частини святою водою і благословив на ратну службу.

На  згадку про цю урочисту подію батюшка подарував кожному солдату, що прийняв Присягу, ікону святого великомученика Георгія Побідоносця.

Священик на Вишгородщині благословив присягу новобранців

Священик на Вишгородщині благословив присягу новобранців

Священик на Вишгородщині благословив присягу новобранців