Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІЗРАЇЛЬ. Тисячі паломників з України відвідають Ізраїль у жовтні

У перших числах жовтня 2016 року кілька тисяч православних паломників вирушать з України в Ізраїль. Масове паломництво пов’язано зі знижками, які надають авіаперевізники в період святкування іудейського Нового року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В період з 2 по 5 жовтня в Україну прибуває безліч хасидів, які бажають зустріти свято Рош-Ха-Шана на могилі єврейського праведника Нахмана в Умані. Зворотним рейсом ці ж літаки везуть в Ізраїль пасажирів з України.

«Така акція — унікальна можливість для віруючих з невеликим доходом відвідати Святу землю», — зазначив директор Паломницького Центру Української Православної Церкви Володимир Теліженко.

Про особливості паломництва на Святу землю Голова Паломницького центру УПЦрозповідав раніше в інтерв’ю Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ.

«По своїй масовості цей період можна порівняти з часом святкування православної Пасхи, коли в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового відбувається церемонія зустрічі Благодатного Вогню», — прокоментувала майбутню подію Ганна Серокурова піар-директор Міністерства туризму Ізраїлю.

У ці дні заповнюється більшість готелів Ізраїлю, відбуваються хресні ходи, а у християнських святинь відбуваються масові богослужіння за участю Патріарха святого граду Єрусалима Феофіла ІІІ.