Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф привітав дітей з особливими потребами з початком начального року та вручив канцелярські набори


1 вересня для багатьох сімей, які виховують дітей з особливими потребами, — це свято стає справжнім тягарем, адже перед початком навчального року родина має придбати портфелик та чималий набір канцтоварів, щоб гідно відправити дитину до школи. Для того, щоб допомогти батькам дітей з особливими потребами, Кіровоградською єпархією Української Православної Церкви, Обласною громадською організацією матерів дітей-інвалідів «Серце матері» та ГО «Обʻєднання батьків дітей з особливими потребами» була організована акція «Портфелик для особливих діток».
Протягом місяця збирали канцтовари і кошти. Зокрема, у Спасо-Преображенському Кафедральному соборі були поставлені спеціальний столик для зібрання канцтоварів та скринька для коштів. Спільними зусиллями вдалося зібрати близько 3000 тисяч гривень, більш як 300 зошитів, 12 наборів кольорових олівців, 15 альбомів для малювання, 5 — наборів фарб, 10 наборів кольорової бумаги, 10 щодеників, 6 пеналів, обкладинки для зошитів, ручки, олівці. Цього року вдалося зібрати канцелярські набори 35 дітям з особливими потребами .
30 серпня у Спасо-Преображенському Кафедральному соборі відбулося «Свято знань». Спочатку діти молилися за Божественною літургією та приступили до Таїнств Сповіді та Причастя. Далі був відслужений молебень перед початком навчального року.

Після завершення молитви архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф привітав діток з початком навчального року, побажавши їм мудрості, наснаги та успішності, а батькам – сили, терпіння та Божого благословення на життєвій дорозі. Далі Владика благословив кожну дитинку і вручив подарунковий пакет з канцтоварами.
Для дітей також приготували гарний сніданок, після якого на всіх чекали майстер-класи по виготовленні браслетів та підставок для ручок та олівців. Дуже весело дітей розважали чудові аніматори, які підготували різноманітні ігри та конкурси. На завершення провели шоу мильних бульбашок.