Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Мощі святих безсрібників Косми і Даміана хресним ходом прибули у Свято-Миколаївський храм


19 вересня до Свято-Миколаївського храму, що в історичній частині міста Кривого Рогу, прибули частки мощей святих безсрібників Косми і Даміана, що у Римі постраждали (284). Святиню на паперті храму зустрічав митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, настоятель храму протоієрей Димитрій Салатюк та духовенство Центрального міського благочиння.

Після урочистої зустрічі мощі святих були внесені в храм та поставлені на центральному місці для всенародного поклоніння. Після завершення молебню та славлення святим безсрібникам Космі і Даміану архіпастир звернувся до віруючих з проповіддю, у якій закликав усіх наслідувати житія святих, котрі не заривали у землю надані їм Господом таланти, а використовували їх у повсякденному житті, служачи Господу і людям кожний у своєму покликанні.

Також митрополит Єфрем висловив подяку за допомогу у підготовці до урочистостей з нагоди 20-річчя Криворізької єпархії настоятелю храму отцю Димитрію Салатюку та вручив йому медаль святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких І ступеня.

Мощі святих безсрібників і чудотворців Косми і Даміана перебуватимуть у Свято-Миколаївському храмі два дні, 19 і 20 вересня, після чого будуть хресним ходом направлені до міста Нікополя.