Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Владика Єфрем очолив престольне свято в храмі при міському онкодиспансері

31 серпня, у свято ікони Божої Матері, іменованої «Всецариця», митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно наніс архіпастирський візит до храму на честь цього чудотворного образу Пресвятої Богородиці у Довгинцівському районі міста Кривого Рогу. Храм ікони Божої Матері «Всецариця» розміщується на території Криворізького онкологічного диспансеру та щодня відкриває двері для усіх, хто шукає розраду та Божу допомогу у зціленні від тяжкої хвороби.
Вранці святкового дня архіпастиря вітали діти недільно-парафіяльної школи з квітами і повітряними кулями в руках, вони по-дитячому щиро прославили Царицю Небесну в віршах і духовних співах.
З нагоди престольного торжества правлячому архієрею співслужили Божественну літургію благочинний Криворізького міського Південного округу протоієрей Володимир Борак, намісник Свято-Володимирського чоловічого монастиря архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького лікарняного округу протоієрей Вадим Уяздовський, настоятель храму протоієрей Олег Ворона, настоятелі православних храмів єпархії.
Разом з гостями храму молилися, сповідалися і причащалися святих Христових Таїн медичний персонал та пацієнти онкодиспансеру.
На запричасному настоятель храму святих Царських мучеників протоієрей Олександр Кузнєцов звернувся до присутніх зі словами проповіді про Заступницю і Покровительку всього роду людського та історію вшанування Її чудотворного образу «Всецариця».
Після завершення святкового богослужіння і хресної ходи митрополит Єфрем привітав усіх присутніх з храмовим днем і промовив повчання на тему свята: «Сьогоднішнє свято Цариці Небесної – це свято Її воскресіння і сходження на небо. Це свято Її славного послуху, лагідності і смирення, бо Вона – а особливо на цьому місці, в юдолі скорботи і плачу – допомагає людям і молиться за них, просить у Свого Сина, щоб Він благословив цю землю і Своє творіння. І сьогодні Вона разом з нами на цій землі допомагає тим, хто просить Її допомоги, а найбільш тим, хто любить Її Сина і живе Його заповідями. Будемо ж сьогодні просити Царицю Небесну, щоб Вона ні на хвилину не залишала нас і не покидала це місце».
Наостанок архіпастир подякував настоятелю храму отцю Олегу за ревний пастирський послух, молитовну допомогу та піклування за стражденних пацієнтів медичного закладу.