Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОСТЯНТИНІВКА. Суд остаточно визнав незаконність захоплення «Київським патріархатом» храму УПЦ

Завершився другий судовий процес, який вівся по справі про зміну конфесійної приналежності парафії Стрітенського храму Горлівської єпархії УПЦ.

6 вересня 2016 року у Господарському суді Донецької області в Харкові відбулося друге засідання у справі про конфесійну приналежність Стрітенського храму Костянтинівки, незаконно захопленого представниками «Київського патріархату». Суд в черговий раз визнав недійсним рішення парафіяльних зборів від 10 липня 2015 року про зміну конфесійної приналежності. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт єпархії.

Таким чином, справу вирішено на користь Горлівської єпархії Української Православної Церкви.

Нагадаємо, у квітні 2015 року бізнесмен Шапран Ю.В. за власним розсудом організував зміну складу парафіяльної ради Стрітенського храму м. Костянтинівка і «переведення» отриманої псевдопарафії до розколу. Проте 16 травня 2016 року Господарський суд Донецької області у Харкові вперше визнав незаконність змін у складі парафіяльної ради Стрітенського храму.

Представники «Київського патріархату» мають право оскаржити рішення суду протягом 10 днів з моменту виготовлення повного тексту рішення.

Рішення Господарського суду Донецької області є черговимпідтвердженням законності прав віруючих УПЦ на власні храми у випадках посягань на останні з боку розкольників.