Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархіальна рада обговорила план заходів у єпархії на наступний місяць

28 вересня в єпархіальному управлінні під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулося чергове засідання Єпархіальної ради Вінницької єпархії. На засіданні було обговорену низку питань єпархіального життя і зокрема богослужіння і заходи, проведення яких заплановане на жовтень.
Архієрей зокрема звернув увагу благочинних на необхідність участі всього духовенства єпархії в освяченні храму та урочистій Божественній літургії в Барському монастирі, які відбудуться 1 жовтня, в день свята Барської ікони Божої Матері. Цього дня митрополит Симеон разом з архієреями, які приїдуть у обитель, планує освятити нижній храм на честь пророка Божого Іллі монастирського собору Барської ікони Пресвятої Богородиці. Богослужіння розпочнеться о 9.00. Після освячення і літургії, для духовенства і усіх паломників буде влаштована святкова трапеза.
Серед інших богослужінь, які відбудуться у жовтні, особливо урочистим має стати Божественна літургія на честь 100-річчя вінницького храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова м. Вінниці (Малі Хутори), яка відбудеться 9 жовтня, в день престольного свята.
Крім святкових богослужінь у жовтні у Вінницькій єпархії відбудеться православний молодіжний фестиваль духовної і патріотичної пісні, який проходитиме у неділю, 16 жовтня, у залі вінницького будинку офіцерів. У фестивалі візьмуть участь молодіжні і дитячі хорові колективи з усіх благочинь єпархії, які представлять глядачам і журі по три твори: 1. богослужбовий твір, 2. духовний кант або псалма, 3. народна або сучасна пісня, яка цього року присвячена темі батьківського дому.

Єпархіальна рада обговорила організаційні питання проведення святкових богослужінь та культурних заходів, після чого митрополит Симеон підняв перед благочинними ще низку питань, головними серед яких були дисципліна духовенства, виконання священнослужителями благословень єпархіальної влади, проведення заходів у рамках оголошеного у Вінницькій єпархії Року пастиря і церковної громади, а також впорядкування парафіяльної документації.

Наприкінці засідання Архієрей оголосив, що 14 грудня відбудуться традиційні щорічні Загальні збори єпархіального духовенства і дав розпорядження благочинним щодо підготовки до них.