Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Священики Жмеринського благочиння провели в останню путь воїна АТО


6 вересня у с. Мовчани Жмеринського району прощалася з героєм-земляком Миколою Заболотним, який воював на сході України.

В серпні 2015 року Микола Петрович був мобілізований для підготовки в зону АТО. З 1 квітня 2016 року був відправлений до військової частини В 0927. Брав участь у бойових діях в Луганській та Донецькій областях, неодноразово був поранений. До Харківського військового шпиталю потрапив із запаленням легень, де й помер 3 вересня 2016 року. Смерть настала внаслідок серцево-легеневої недостатності.

Священики Жмеринського благочиння на чолі із благочинним протоієреєм Ярославом Коромчевським відправили чин погребіння воїна, який боронив Україну. Отець Ярослав висловив співчуття родичам і односельчанам захисника Вітчизни.

Поховано Миколу Заболотного на кладовищі с. Мовчани. Попрощатися з воїном прибули заступник голови районної державної адміністрації Ю. Колесник, заступник голови районної ради В. Бігас, військовий комісар Жмеринського об’єднаного міського військового комісаріату Т. Андрійчук, Мовчанський сільський голова Г.Проць, а також односельчани, однокласники, друзі, знайомі, бойові побратими.

Прес-служба Вінницької єпархії