Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. У рідному селі святого мученика Даниїла Мліївського тривали церковні урочистості на честь 250-річчя його подвигу

11 серпня у Городищенському районі продовжилися церковні урочистості на честь 250-річчя його подвигу великого патріота України й Православ’я святого мученика Даниїла Мліївського. Як інформував наш портал, вони розпочалися ще 30 липня великим святковим богослужінням у Михайло-Архангельському храмі м. Городище, а сьогодні їх центром стало рідне село святого мученика – Мліїв.
Святкову Божественну літургію у Свято-Успенському храмі очолив митрополит Черкаській і Канівський Софроній, разом з яким служило духовенство з різних благочинь нашої єпархії. Біля входу до храму Владика Софроній щиросердно привітав численних парафіян і гостей з сьогоднішнім знаменним ювілеєм, яке свідчить про непохитність нашої святої віри, її непереможність і Божественну славу.
– Подвиг, звершений святим Даниїлом Мліївським 250 років тому, має величезне значення для сьогодення, – сказав владика, – тому що нині ворог нашого спасіння діє іще більш підступно, аби відвернути людей від спасенної православної віри, насадити ідеологію і моральні цінності, які спотворюють у людині образ Божий, а душу ведуть до загибелі. Але ми віримо у те, що святий Даниїл своїм небесним заступництвом допоможе нам вистояти перед будь-якими випробуваннями – як вистояли святі новомученики й сповідники Черкаські, як вистояли всі, хто не зрадив Христа.
По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід довкола храму, під час якого було звершено урочисте освячення пам’ятника святому мученику, встановленому на церковному подвір’ї.
Відкривши величний монумент, владика висловив щиру вдячність місцевим благодійникам, які допомогли втілити цей задум, і вручив їм високу церковну нагороду – орден святого мученика Даниїла Мліївського, заснований спеціально до сьогоднішнього ювілею. Слова особливої архієрейської вдячності були сказані на адресу настоятеля Успенського храму с. Мліїв протоієрея Михайла Негера, який разом з благочинним Городищенського округу протоієреєм Іоанном Жигалом, помічниками подбав про гідне увічнення великого подвигу православної віри у непростий для України історичний час.

Прес-служба Черкаської єпархії