Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. Відділ освіти та катехизації взяв участь у заходах до дня хрещення Київської Русі, які пройшли на Тячівщині

До дня святкування хрещення Київської Русі, за сприяння Тячівського районного відділу культури, відбувся щорічний захід. У круглому столі, присвяченому цій події, прийняли активну участь адміністрація міста, голова відділу освіти та катехізації Хустської єпархії та співаки церковного хору Свято-Вознесенського храму с. Руське Поле.
«День святого рівноапостольного князя Володимира можна назвати як релігійним так і державним, адже саме Володимир Великий заклав той камінь, в основі якого сформувалася велика віра, культура, традиції та духовні цінності нашої держави» – зазначив голова відділу освіти та катехізації Хустської єпархії, настоятель Свято-Вознесенського храму с. Руське Поле протоієрей Микола Гамада.
Цьогорічні святкування пам’ятної події є напрочуд символічними та масовими. Напередодні свята до Києва прибула Всеукраїнська хресна хода миру, яка об’єднала вірян східної та західної частини України. Звершивши спільний молебень на Володимирській гірці під керівництвом предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, прочани згадали про подію, що докорінно змінила життя Української Православної Церкви та ще раз піднесли свої прохання до Бога про мир та спокій у нашій державі.
Ганна Бонка