Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Духовенство УПЦ благословило військовослужбовців та правоохоронців

В Ужгороді, Харкові та Гадячі священики УПЦ взяли участь у заходах з нагоди відправки солдатів у зону АТО та святкування Дня національної поліції України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на прес-служби єпархій.

48 серпня в місті Ужгород відбулась відправка групи військовослужбовців ЗСУ на схід України для проходження служби в зоні АТО. На запрошення Відділу військової служби правопорядку участь у відправці військовослужбовців взяла і Мукачівська єпархія УПЦ.

За благословенням архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, настоятель храму на честь преподобного Іова Почаївського протоієрей Петро Баб’як звершив молебень.

Після богослужіння священик благословив бійців, окропив їх святою водою та подарував кожному іконки.

1

Декількома днями раніше, 4 серпня, священик УПЦ благословив харківських поліцейських.

З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, ключар Свято-Благовіщенського кафедрального собору протоієрей Іосиф Денькович взяв участь в урочистих заходах з нагоди першої річниці створення Національної поліції України

Цього ж дня у Гадячі, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, взяв участь в урочистостях на честь річниці Нацполіції України і благочинний Гадяцького церковного округу протоієрей Ігор Цебенко.

Священик нагадав присутнім про особливу роль козацького полку і про те, що козаки були надійними захисниками православного люду та його храмів. Він зауважив, що сучасна поліція продовжує ці традиції.

На завершення благочинний привітав поліцейських з професійним святом, побажав миру і закликав на усіх Боже благословення. Після цього отець Ігор обійшов приміщення Гадяцького райвідділу поліції і окропив їх святою водою.