Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Відійшов до Господа клірик єпархії протоієрей Григорій Кравчук

25 серпня , на 59-му році життя відійшов до Господа клірик Сарненської єпархії настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Сновидовичі, Рокитнівського району протоієрей Григорій Кравчук. Чорнобильська зона забирає не тільки мирян Полісся а й духовенство. Протягом трьох місяців Сарненська єпархія втратила вже п’ятого священика.
26 серпня, по благословінню керуючого єпархією Митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, у Свято-Хресто-Воздвиженському храмі села Сновидовичі була звершена заупокійна Божественна Літургія, котру очолив секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич)
Після заупокійної Літургії було звершено Чин відспівування новопреставленого протоієрея Григорія.
Участь у богослужінні прийняло двадцять два священика єпархії та молилися чисельні парафіяни храму.
У надгробному слові, отець секретар передав слова співчуття Митрополита Анатолія, зокрема сказавши: «Отець Григорій був хорошим священиком, не утворював проблем в парафії. Його любили парафіяни, його любило духовенство. Хай душа його сподобиться Царства Небесного».
Поховано протоієрея Григорія Кравчука на міському кладовищі міста Почаїв, Тернопільської області.
Керуючий єпархією, Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій разом з духовенством єпархії висловлюють щирі співчуття рідним, близьким та духовним чадам новопреставленого протоієрея Григорія.

Біографічна довідка:
Протоієрей Григорій Кравчук народився 5 травня 1957 року в місті Почаїв, Тернопільської області в родині православних селян.
В 1992 році рукопокладений в сан священика преосвященним Іринеєм, архієпископом Рівненським і Острозьким.
Протягом 24-х років очолював настоятельство у Свято-Хресто-Воздвиженському храмі села Сновидовичі, Рокитнівського району.
У 2003 році з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Володимира єпископом Сарненським і Поліським Анатолієм був нагороджений високою церковною нагородою – митрою.