Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Євстратій Зоря молиться церковнослов’янською “щоб не втрачати навички”

У “Київському патріархаті” демонструють черговий розрив шаблонів. Цього разу увагу привернув ні хтось інший, а сам речник УПЦ КП – Євстратій Зоря. На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Зоря зізнався, що молиться церковнослов’янською мовою. Один з юзерів мережі, переглядаючи фотографії на сторінці спікера УПЦ КП, помітив, що пан Зоря, трамає в руках служебника церковнослов’янською мовою і зауважив це. На що представник “Київського патріархату” відповів: “Так. Я читаю молитви літургійні цсм, щоб не втрачати навички читання. Вас це дивує?”.
Зрозуміло, що даний факт не викликав би такого подиву, якби не один з основних постулатів УПЦ КП, згідно якого – “церковнослов’янська – мова окупанта!”, “церковнослов’янська = староболгарська…”, “треба молитись українською!” і т.п. Між іншим, слоган “богослужіння – українською!” активно використовується під час суперечок з представниками УПЦ.
Вочевидь, Євстратій Зоря не бачить себе в команді найімовірнішого майбутнього очільника УПЦ КП – Михайла Зінкевича. Саме останній не так давно висловив думку про те, що Бог не чує людей, які моляться не рідною мовою.