Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії пройшов хоровий фестиваль недільних шкіл


Десятий щорічний хоровий фестиваль недільних шкіл, який проходить на джерелі святої праведної Анни у селі Онишківці Дубенського району Рівненської області, зібрав рекордну кількість учасників та глядачів.
На цей раз показати своє вміння співати приїхали біля 30 дитячих колективів з усієї Рівненської єпархії. Підлітки, діти шкільного віку і навіть малята натхненно та урочисто возносили хвалу Богу у піснеспівах. Глядачі, котрі заполонили весь зал, а також юрбилися навіть на виході з нього, не менш емоційно реагували на побачене та почуте.
Насельниця скита святої праведної Анни сестра Рахіль розповідає, що з особливим трепетом черниці чекають цей день, з піднесенням готують смаколики для частування гостей, прикрашають зал та сцену для надання фестивалю ще більшої урочистості.
«У нас давно діє недільна школа для діточок з усієї округи, – каже вона. – І хоча села тут невеликі, дітей небагато та на кожний урок приходить, їх все більше і більше, навіть приїжджають дітки з Дубна і Кременця. Головне, зацікавити, а наші сестри це вміють, то печива напечуть-почастують, то нові ігри придумають, уроки цікаві проведуть. Одним словом, якщо дітьми цікавитись, то можна досягнути неабиякого результату у їх вихованні, зрештою, спасінні».
Співали та показували невеличкі біблійні постановки понад три години. Утім, втоми чи суму на обличчях глядачів так ніхто й не помітив. Дорослі аплодували виконавцям, підтримуючи, діти часто-густо намагалися підспівати, зачувши знайому псалму.
Завершилося хорове дійство нагородженням. Традиційно, так з самого початку вирішили організатори фестивалю, переможців та переможених тут немає. Усі учасники недільних шкіл отримали пам’ятні дипломи та подарунки.
Не роз’їжджались діти та й їхні наставники до темної ночі: ділились враженнями, запускали кульки у вечірнє небо. Напередодні сестри обителі подбали про виготовлення дерев’яного хреста, великого та важкого. Усі, хто брав участь у фестивалі, разом хрест занесли на Поклінну гору, там встановили та освятили його.