Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Здолбунівчани пішли на прощу до Почаївської Лаври


1 серпня, близько 200 вірян та священиків Свято-Катеринівського храму м. Здолбунова вирушили на традиційну прощу до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Перед виходом паломники попросили Господнього благословення на молебні за подорожуючих та з молитвою вирушили в дорогу. За перший день дороги на нещадній серпневій спеці, під палючим сонцем, хрестоходці планують подолати, з Божою поміччю, близько 50 км. та заночувати у Різдво-Богородичному храмі м. Дубно.
Як розповів багаторічний організатор Хресних ходів протоієрей Олександр Єгоров, у Свято-Катеринівській парафії Здолбунова такі заходи організовуються вже не вперше. Традиційними тут є 320-кілометрові велопаломництва до Почаївської Лаври, а минулоріч піша Хресна хода зібрала близько 80 вірян.
Зараз вшанувати Почаївську ікону Божої Матері та попросити Її заступництва перед Престолом Божим до Свято-Успенської обителі прямують віряни різного віку й соціального статусу – діти, дорослі, молодь, люди літні.
На перепочинок учасники пішої Хресної ходи зупинилися у Свято-Успенському храмі с. Глинськ. Там, у затінку крислатих ясенів, паломники змогли відпочити та підкріпитися, а гостинність настоятеля місцевого храму протоієрея Василія Начева, добродушність і щирість глинських вірян додали хрестоходцям сил на нелегкому шляху.