Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Зарічевський монастир молитовно вшанував свою небесну покровительку − святу рівноапостольну Марію Магдалину

4 серпня Зарічевську обитель з архіпастирським візитом відвідав керуючий єпархією архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.
На богослужінні були присутні представники місцевої влади та інших структур, відомств, тощо. Зокрема, на запрошення настоятельниці на святковій літургії молилися голова Перечинської Районної Ради М.І.Ласкін та голова Свалявської Районної Ради М.М.Ливч.
Богослужіння чудово оспівували два хори: церковний хор Свято-Троїцького храму Ужгорода та хор Свято-Успенського храму с. Дубриничі (Перечинське благочиння).
Під час богослужіння після співу Херувимської пісні клірик Свято-Троїцького жіночого монастиря, що в с. Буківцеве (Великоберезнянське благочиння), священноінок диякон Феодосій (Шукаль) владикою був висвячений в сан священика.
Після літургії архієпископ Феодор звернувся до присутніх з проповіддю.
«Серед мільярдів людей Господь бачить серце кожного з нас і індивідуально за іменем призиває до Себе. При цьому це призив не зовнішній, а внутрішній. Часто через свою гріховність ми не чуємо це вухами, але відчуваємо серцем. І коли людина почує серцем цей тихий голос Христа, вона в житті попри всіляки незгоди завжди буде з Ним. Чому у сьогоднішній робочий день на цьому місці зібралось стільки людей? Тому що одного разу, почувши голос Христа, який закликав нас до Церкви, ми послідували за його позовом. Так само як і рівноапостольна Марія Магдалина, яка під час життя була біснуватою, але пізнала Господа і звільнилась від своєї немочі. Тому не впадаймо й ми у відчай, коли маємо прірву з гріхів наших, а в покаянні прибігаймо до Христа Спасителя, до Всемилостивого Бога!», − відмітив архіпастир.
Насамкінець владика привітав присутніх, настоятельку, сестер та духівника обителі зі святом.
Своєю чергою ігуменя Варвара теж подякувала владиці за звершене богослужіння та участь в торжествах монастиря.
В кінці матушка Варвара ознайомила архієрея з ходом будівництва нового монастирського храму на честь святого Благовіщення.

P.S. Перечинщина – край, у якому ніколи в його історії не було православного монастиря. Зарічівська обитель заснована рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2010 року і є своєрідним форпостом Православ’я не лише в Ужанській та Тур’янскій долинах, але й форпостом віри Північних кордонів єпархії.