Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священнослужителі єпархії привітали учасників XIV Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фолькором»


21 – 25 серпня у Луцьку відбуватиметься знакова подія у культурному житті краю – Волинь приймає учасників XIV Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольколором». Участь у фестивалі беруть 7 зарубіжних та 21 український колектив, а також 15 колективів, які представляють райони Волинської області. Загалом, участь у фестивалі беруть колективи з 8 країн – Грузії, Північного Кіпру, Ізраїлю, Тайваню, Південної Кореї, Польщі, Білорусі та України. Варто зауважити, що Польщу представляє ансамбль українського народного танцю з міста Венгожево, а учасники колективу «Нур» з Ізраїлю є арабами – християнами.

Фестивальне дійство розпочалося зі марш–параду його учасників з Театрального майдану до Луцького замку, де, власне і відбулося відкриття фестивалю.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, від Волинської єпархії Української Праовславної Церкви учасників фестивалю привітали секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, голова паломницького та «Церква і медицина» єпархіальних відділів протоієрей Богдан Линник та клірики Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей Петро Муляр та протодиякон Ростислав Петров.

Речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук вручив представникам кожного з колективів волинський каравай і квіти, а студенти ВДС проспівали їм «Многая літа». Отець Валентин, від імені митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла побажав їм Божого благословення, а іноземців привітав на гостинній українській землі.

Також кожен із колективів виконав пісенний твір, або танець, витримані у притаманній своїй національній манері.