Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. В єпархії проходить унікальний табір для діток з особливими потребами «Джерельце Надії»

За благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа вже вдруге у  місті, на території Свято-Успенського храму, проходив православний табір для діток з особливими потребами «Джерельце Надії». Кожна дитина мріє про літній гарний позитивний відпочинок. Велика кількість дітей влітку відправляється у прекрасні табори. Проте, є частина і таких діток, котрі через певні обмежені можливості та й ряд інших причин не можуть з усіма поринути у світ веселих табірних пригод. Тому, для діток з особливими потребами другий рік поспіль і організовується літній табір. Організаторами даного благодійного проекту виступили: відділ Благодійності і соціального служіння Кіровоградської єпархії, Свято-Успенський духовно-просвітницький центр, Кіровоградська обласна громадська організація батьків дітей з особливими потребами «Серце матері» та ГО «Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами». У таборі взяли участь близько 40 дітей, 12 волонтерів та батьки. З дітками працювали волонтери з Волині та Кропивницького.

Протягом 7 днів дітвора поринула у дивовижний світ пригод, сюрпризів, екскурсій, різноманітних забав та конкурсів. Дітей було поділено на 2 загони. Кожен загін мав свою назву, речівку, пісню та емблему, також був спільний гімн табору. Кожний день починався з молитви, ранкової зарядки, сніданку, духовної бесіди та іншої запланованої програми.
Кожен день був насиченим та унікальним. Загальна тематика табору – «Двунадесяті свята». Протягом всієї зміни дітвора змогла дізнатися про кожне велике свято і поринути у атмосферу Різдва Христового, Трійці, Вербної неділі, Пасхи. На другий день від початку роботи табору був влаштований концерт-відкриття табірної зміни. Під час концерту зі словами вітань виступили благодійники, а діти порадували батьків та гостей своїми сценічними номерами. Після концерту на дітвору чекали розваги: шоу мильних бульбашок та конкурси від аніматорів «Сонячного зайчика». Діти взяли участь у майстер-класах по виготовленню піци, ангелочків з тканини, пташок з надписом своєї мрії, різноманітних звірят з солоного тіста та ін. Особливим був день «Олімпійських змагань», під час якого вожаті представляли різні країни та їх традиційний вид спорту. Після змагань кожна дитина отримала золоту медаль. В день Різдва Христового для дітей влаштували фестиваль колядок і чудову зимову гру «Кидання сніжками». Особливі враження залишились і після відвідання Льотної академії. Однією з найпрекрасніших подій табору стала поїздка в с. Озера та до м. Світловодськ. Діти, батьки та волонтери побували у чудовому зоопарку, де змогли вдосталь потішитися тваринами. Далі катались на яхтах, готували пікнік на березі водосховища та купалися. Останній день був присвячений події Воскресіння Христового. В цей день батьки та діти приступили до Таїнств Сповіді та Причастя. Після богослужіння у гості до таборян завітали байкери та покатали дітвору на мотоциклах. Для батьків був влаштований турнір по настільному хокею, а діти взяли участь у пасхальних іграх. На завершення табірної зміни був організований концерт «Моя мрія». Після концерту кожен отримав грамоту, а також папку з дитячим молитвословом та збіркою з духовними бесідами. Після концерту на дітей чекав чудовий пікнік та запашні страви, приготовлені на багатті, а далі – дитяча дискотека, фотосесія, ігри, забави, пісні, прощання…
Сльози і радість на обличчях дітей, волонтерів та батьків – свідчення того, що табір був прекрасний – він здружив, об’єднав, зігрів теплом і подарував крила надій у майбутнє.
Щиро дякуємо всім, хто долучився і допоміг провести табір для діток з особливими потребами «Джерельце Надії»!!!