Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Архієпископ Іоасаф разом зі священнослужителями провели збір овочів для потреб єпархії


29 серпня священнослужителі Кафедрального собору Різдва Пресвято Богородиці та Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря, за благословенням та під безпосереднім керівництвом архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, провели збір та заготовку овочів для потреб єпархіальної трапезної. Протягом дня трудами духовенства були зібрані: болгарський перець, баклажани, морква, столовий буряк, цибуля, капуста та інші овочі, необхідні для приготування страв на кухні, де харчуються працівники Єпархіального Управління та клірики Кафедрального собору.
Частину овочів було передано на кухню Свято-Єлисаветинської обителі, яка опікується приготуванням їжі для нужденних.
У книзі Діянь святих апостолів є такі слова, сказані св. ап. Павлом: «Потребам моїм і тих, що були зі мною, послужили руки мої ці. У всьому я показав вам, що так працюючи, треба підтримувати слабких і пам’ятати слово Господа Іісуса, бо Він Сам сказав: блаженніше давати, ніж брати» (Дії 20: 35). І по слову апостола, священнослужителі на чолі зі своїм архіпастирем своїми руками потрудились для заготівлі необхідного, щоб мати змогу робити добрі справи.
Збір урожаю проводився на полях, які орендує постійний меценат та благодійник єпархії Євгеній Степанович Бахмач, за що висловлюємо йому сугубу вдячність.