Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем привітав криворіжців з 25-ою річницею незалежності України


23 серпня, напередодні головного свята Української держави, у Кривому Розі відбулися святкування, присвячені 25-ій річниці Незалежності України.
О 9 годині ранку на площі Молодіжній, навпроти виконкому міської ради, відбувся мітинг та церемонія урочистого підняття Державного прапора України. Секретар міськради Сергій Маляренко від імені мера Юрія Вілкула привітав криворіжців з головними державними святами і наголосив: «Досягнення нашої держави складаються з успіхів кожного небайдужого українця. У Кривому Розі живуть справжні патріоти свого міста і країни. Ми виступаємо за мир, стабільність і соціальну підтримку й робимо все для цього у нашому місті».
Після цього у сквері біля меморіального комплексу на проспекті Миру відбулося покладення квітів до пам’ятника на честь бійців, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.
Урочистості продовжилися у другій половині дня у Центрально-Міському районі, біля підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку. У церемонії покладання квітів до пам’ятника великому Кобзареві взяли участь виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Сергій Маляренко, заступник мера Кривого Рогу Валентина Бєрлін, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, керівництво міста Кривого Рогу та семи його районів, представники трудових колективів та громадських організацій, небайдужа громадськість.
Після цього учасники свята відвідали урочисте зібрання у Криворізькому академічному театрі ім. Тараса Шевченка. Високопреосвященніший Єфрем, митрополит Криворізький і Нікопольський, привітав жителів міста зі знаменною датою та побажав Божого благословіння для кожного.
«25 років тому народилась нова молода держава – Україна. Наша країна і всі її громадяни отримали право самим вільно обирати шлях у своє майбутнє, так само як і коли Господь створив перших людей, Він наділив їх свободою та правом вільного вибору своєї долі. Нам необхідно постійно пам’ятати про те, що воля і свобода – це найбільший дар, який дає людині Господь», – наголосив архієрей.