Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. У Свято-Троїцькому храмі розпочала роботу благодійна виставка-ярмарок

За благословенням єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая, у Свято-Троїцькому храмі м. Кременчука розпочала свою роботу благодійна православна виставка-ярмарок. Чин освячення початку роботи виставки здійснив благочинний Кременчуцького округу протоієрей Іоанн Багаудинов разом зі священнослужителями єпархії. Представити різноманіття церковних товарів приїхали представники багатьох приходів України, на виставку вони привезли свічки, ладан, ароматичні олії, мед, шитво, друкарську продукцію, ювелірні вироби, вироби народно-художніх промислів, іконописну продукцію, одяг, сувеніри, аудіо- і відеоматеріали.
За словами організатора православної ярмарки Лариси Стрілець, головним все ж на ярмарку-виставці, як завжди, є привезені особливо шановані ікони, до яких можна прикластися і попросити заступництва у Господа. Цього разу на ярмарок привезли ікону Луки Кримського і Сімферопольського з часткою мощей з храму Димитрія Солунського Київської області, Святої праведної Іуліанії Лазарівської княгині Муромської з часткою мощей, Святих Петра і Фівронії з часткою мощей, Святого Миколая Чудотворця часткою мощей з села Кам’яна Гірка Вінницької області, Святої Матронушки з Севастополя. Молитва перед іконою Святителя Луки Кримського і Сімферопольського допоможе лікареві перед складною операцією, так само як і хворому, якого чекає хірургічне втручання, а у мощів Святий праведної Іуліанії Лазарівської зціляються діти, жінки від безпліддя — говорять священнослужителі.
Частина зібраних на ярмарку коштів традиційно піде на благодійність. Допомога збирається для Православного центру по збору гуманітарної допомоги людям, прибувших у Кременчук із зони АТО та на лікування тяжко хворої дитини — Нікітченка Назарія з м.Черкас, якому менше 2-х років.
Відвідати виставку, прикластися до мощів Святих можна з 4 по 11 серпня з 10 до 19 годин на території Свято-Троїцького храму м.Кременчука (у районі електростанції).
Прес-служба Кременчуцької єпархії