Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Бесiда з профiлактики самогубств серед засуджених Райківської виправної колонії (№73)


У Райківській виправній колонії (№73) постійно проводиться робота з попередження самогубств серед засуджених. Днями працівники відділу соціально-виховної та психологічної служби запросили на зустрiч iз мешканцями установи настоятеля храму Святих першоверховних Апостолів Петра і Павла протоієрея В’ячеслава Губенка.
В один iз серпневих днiв священик провiв бесiду iз засудженими Райківської ВК (№73) з попередження суїциідальних явищ. Отець В’ячеслав говорив про цінності людського життя та смертний гріх самогубства, щиро й невимушено звертаючись до кожного з присутнiх: «Ісус сказав учням Своїм: «Якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе і візьме хрест свій та йде за Мною…» У кожного християнина є свій хрест, несучи який мужньо й покiрливо, сподіваючись на Господа, ми отримуємо спасіння. Страждання, гріховну спокусу можна подолати не лише власними силами, але з Божою помiччю. Щире каяття в своїх гріхах спасає та очищує…» Тяжкі гріхи породжують смуток, скорботу і пригніченість духу,продовжував дiалог iз слухачами протоієрей В’ячеслав Губенко, i одна з головних причин самогубства – ослаблення віри, а милість Божа простягається над усіма…
Спілкування з засудженими відбувалося в групi, а також індивідуально з тими чоловiками, які схильні до суїциіду. Подiбнi спiвбесiди, зауважують спiвробiтники виправної колонії, сприяють покращенню морально-психологічного клімату серед засуджених та надають духовну пiдтримку.