Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Злочинця, який пограбував храм затримано «по гарячих слідах»

В ніч з 1 на 2 серпня храм святої блаженної Ксенії Петербурзької, який знаходиться у м. Вінниці по вул. Чорновола, був пограбований. Про це повідомив клірик храму протоієрей Олексій Наваліхін.
За словами священика, через 15 хвилин після опівночі спрацювала сигналізація, яка встановлена у храмі. Коли о. Олексій підійшов до церкви, він побачив виламані двері, а злочинець на той час вже встиг утекти, прихопивши з собою срібні хрестики і гроші, які знаходилися у скринці для пожертв.
Працівники поліції, які прибули на місце злочину, провели необхідні слідчі дії, і завдяки їхній оперативності, грабіжника було затримано «по гарячих слідах» вже о 5-ій ранку.
Крадієм виявися 19-річний мешканець Погребищенського району, який вже мав умовну судимість. Не знайшовши роботи у Вінниці, він не придумав нічого кращого, аніж пограбувати Божий храм. Коли його затримали, він збирався автобусом повернутися додому.
Управління Вінницької єпархії УПЦ висловлює подяку працівникам вінницької поліції за професійність і оперативність у розшуку злочинця, і висловлює жаль з приводу того, що молода людина, якій дали шанс виправитися після скоєння попереднього злочину, на цей раз підняла руку на те, що належить навіть не людям, а Богу.
Прес-служба Вінницької єпархії