Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Два дитячо-молодіжних православних табори організували у серпні священики Вінницького районного благочиння

З 10 по 12 серпня у мальовничому місці на березі р. Південний Буг, поблизу с. Воробіївка Немирівського району, проводився табір для дітей та молоді, який організувало духовенство Вінницького районного благочиння. 56 учасників табору прибули у табір з сіл: Якушинці, Мізяківські Хутори, Лука-Мелешківська, с. Агрономічне та смт. Вороновиця.

«Жили у наметах, готували їжу у польовій кухні, — розповідає протоієрей Георгій Печко, який є співробітником єпархіального відділу по роботі з молоддю і одним з безпосередніх організаторів табору. За словами о. Георгія, табір проводиться вже 5 років поспіль і має популярність серед учнів недільних шкіл району, які ще з початку літа чекають на зустріч один з одним.

У таборі діти мають можливість гарно провести час на природі, набратися сил, розвинути вміння, необхідні для туристичних походів, пограти у ігри і змагатися у різних видах спорту. Крім того священики спілкуються з молодими людьми на теми, які їх хвилюють найбільше, та розповідають про основи духовного життя.

Родзинкою цьогорічного табору став візит родини протоієрея Агафангела Давидовського, який ділився з дітьми досвідом свого молодого життя і духовного шляху. Син о. Агафангела, ієрей Назарій Давидовський, який є керівником єпархіального Історичного відділу, розповів учасникам табору про вінницьких святих. На завершення табору були проведені «Козацькі ігри».

В цей же час, з 10 по 12 серпня, на парафії святого великомученика Георгія у с. Вінницькі Хутори також проводився табір для учнів місцевої недільної школи. Понад 70 дітей стали учасниками табору і на три дні поринули у захоплюючий вир різноманітних цікавих подій.

Першого дня діти були здивовані, побачивши біля свого рідного храму яскраву 5-метрову надувну гірку, яка на деякий час повністю заволоділа дитячою увагою. Давши своїм підопічним награтися досхочу, шестеро педагогів на чолі з настоятелем храму протоієреєм Георгієм Холодюком, направили життя табору у більш спокійне русло. Тут також були ігри, але більше — інтелектуальні, на знання з різних галузей і звичайно ж з церковних знань. Були й бесіди з батюшкою, і гуртки «Вмілі руки», і спів, і спілкування англійською мовою.

На другий день після ігор і спортивних змагань був проведений квест, в якому потрібно було пройти випробуванні і знайти відповіді на різні питання. Ось тут і згадалися вчорашні бесіди з батюшкою і вчителями, під час яких вони нагадували знання зі Святого Письма і Закону Божого, які діти вивчали протягом навчання у недільній школі.

А кульмінацією табору стала поїздка дітей до Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря у с. Лемешівку Калинівського району, де їх зустрів привітний і завжди радий гостям настоятель обителі архімандрит Феодосій. Після екскурсії по монастирю діти поїхали по його численним скитам і були в захваті, коли в одному з них побачили справжній міні-зоопарк з рідкісними птахами, осликом, овечками та іншими домашніми тваринами.

Діти ознайомилися з життям монахів, з їхніми духовними і тілесними трудами. Гостинні настоятель і братія нагодували гостей смачною монастирською їжею і благословили на добрі справи.

Повернувшись з обителі, діти та їхні батьки подякували за організацію табору своєму настоятелю о. Георгію Хоолодюку, а також педагогам, які йому допомагали, і меценатам Сергію Кривешко та Віталію Гоці, які зробили свій внесок у те, щоб діти чудово, приємно і з користю для душі і тіла відпочили.