Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Клірик єпархії звершив панахиду на могілі бійця АТО


За благословінням архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, духівник єпархії архімандрит Гавриїл (Вардаєв) на могилі бійця звершив заупокійну панахиду. Отець Гавриїл закликав рідних та близьких посилено молитися за те, аби Господь сподобив раба Божого Артема Царста Небесного.
«Біль не стихає», — каже перша вчителька Артема, яка прийшла до могили свого героїчного учня. Жінка згадує, що Абрамович завжди був усміхнений. Вона вірила, що той досягне значних успіхів своїй професії й переконана, що так і було б, якби життя молодого воїна не обірвалося 12 серпня 2014 року на соняшниковому полі в бою під Степанівкою.
Два роки тому танковий екіпаж старшого лейтенанта А. Абрамовича (командир танку), сержанта Я. Антонюка (механік-водій) та солдата П. Барбуха (навідник), вступив у двобій з російським танком Т-72. Танки таранили один одного. Екіпаж українського танку тривалий час вважався зниклим безвісти, тому Світлана Абрамович (мати) самостійно їздила на окуповану територію шукати сина.
3 жовтня 2014 р. тіло А. Абрамовича були знайдені в остові танку Т-64 пошуковцями Місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») та привезені до м. Запоріжжя. У Житомирі Артема Абрамовича поховали у травні 2015 року.
Указом Президента України № 473/2015 від 13 серпня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Абрамович нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).
Указом № 5 від 15 липня 2015 р. нагороджений відзнакою «Народний Герой України» (посмертно).
В Житомирі на фасаді екологічного ліцею у вересні 2016 року Артему відкрили меморіальну дошку.