Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У селі Судобичі Дубенського району державні органи місцевого самоврядування підбурюють селян бойкотувати священика УПЦ

У селі Судобичі Дубенського району державні органи місцевого самоврядування підбурюють селян бойкотувати священика УПЦ
12 червня у селі Судобичі сільський голова скликав терміновий схід села. З цього приводу до місцевого клубу пообіді почали з’їжджатися навіть посадовці з Дубенської районної адміністрації та райради, зокрема Юрій Парфенюк із заступником та Олександр Козак. Сільський голова разом з депутатами на розгляд громади винесли лише одне запитання: чи надавати порядковий номер будинкові, будівництво якого розпочав ієрей Олександр Кардаш, настоятель парафії УПЦ у Судобичах.

Як розповідають очевидці, обговорення було аж надто жвавим, з традиційними звинуваченням у бік Української Православної Церкви та її Предстоятеля, лайкою і навіть погрозами. Посадовці, замість втрутитись та припинити сварку, тримались осторонь і кивали головами, схвалюючи процес порушення українського законодавства.

– З юридичної точки зору, це питання не можна виносити на схід села, бо його, згідно чинного законодавства, мають розглядати на сесії сільської ради депутати, – коментує правозахисник.

Після тривалих дебатів, місцеві активісти таки постановили на сході села:

а) порядковий номер будинку священика не присвоювати;

б) заборонити продовжувати будівництво;

в) відібрати земельну ділянку.

Як утілюватимуть в дію свої рішення окремі судобичани – поки що не відомо, адже будинок, яким зацікавились навіть посадовці з району, зводиться без порушень. Документи на земельну ділянку, як і план забудови, у священика підготовлені так, як вимагає цього український закон.