Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. «Київський патріархат» програв апеляцію з претензією на храм УПЦ в селі Мильча

Житомирський апеляційний суд відмовив релігійній громаді «Київського патріархату» на право власності храмом УПЦ у селі Мильча на Рівненщині.

1 червня 2016 року відбулося судове засідання у Житомирському апеляційному адміністративному суді, на якому вчергове «Київському Патріархату» відмовили в задоволенні їх претензій на право власності храмом на честь Різдва Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви в селі Мильча  Дубенського району.Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

b9e0bc7d5887d0d1919526f00759a64e

храм УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці

Судовий позов зініціювала Мильчанська сільрада через те, що була незадоволена рішенням попередніх судових слухань. Сільський голова ще з лютого 2015 року шляхом різноманітних махінацій намагається відібрати храм релігійної громади УПЦ для новоутворенної громади «Київського Патріархату».

Нагадаємо, що суди різних інстанцій вже тричі приймали рішення на користь релігійної громади УПЦ: Рівненський окружний адміністративний суд 3 березня 2016 року (Мильчанська сільська рада звернулася до суду з позовом про скасування рішення державного реєстратора Дубенського управління юстиції в Рівненській області щодо реєстрації права постійного користування на земельну ділянку за релігійною громадою УПЦ с. Мильча), Дубенський міськрайонний суд 11 лютого 2016 року,Господарський суд Рівненської області 22 грудня 2015 року. 

Цього разу до судової зали приїхав сільський голова Юрій Міщук разом із кількома депутатами, які намагалися тиснути на суддів. За свідчення очевидців, вів себе чиновник, котрий, як записано у статуті релігійної громади «УПЦ КП» села Мильча, є ще й головою її парафіяльної ради, досить агресивно.

Не зважаючи на рішення судів, та те, що 24 роки, із 25 вересня 1991 року, храм у Мильчі знаходиться у власності громади Української Православної Церкви, вже більше року законні володарі не мають змоги молитися у власній церкві.