Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Привітання медичним працівникам Вінниччини з професійним святом від митрополита Вінницького і Барського Симеона

Шановні лікарі, працівники медичних установ Вінниччини, викладачі і студенти медичних навчальних закладів! Вітаю вас з вашим професійним святом – днем медичного працівника!

Ви обрали для себе важку, але почесну і благородну професію, яка в усі часи була в пошані у людей. У Святому Письмі є такі слова: «Шануй лікаря честю заради потреби у ньому, бо Господь створив його… Знання лікаря піднесе його голову, і між вельможами він буде у пошані». Шануючи вас, як людей чиїми руками Господь дає хворому полегшення і зцілення для продовження життя, і я в свою чергу бажаю Вам від Бога міцного здоров’я, довголіття, благополуччя, душевного спокою, миру і достатку.

Цього року ваше професійне свято випало на день, коли також відзначається одне з найбільших церковних свят – свято Святої Трійці. Ми згадуємо сьогодні, як Дух Святий, Який зійшов на апостолів Христових, перетворив їх з простих рибалок на могутніх проповідників, які своєю проповіддю змінили весь світ. Нехай же благодать Святого Духа зійде і на вас і просвітить ваш розум, навчить і допоможе у різних непростих ситуаціях. Нехай рука Божа завжди перебуває на ваших руках і нехай ваша праця і надалі приносить людям втіху, розраду, полегшення і зцілення.

Свого часу і я ступав на лікарську стезю, але зрештою обрав для себе інший шлях – шлях лікаря духовного. І в цей я день з особливою теплотою згадую своїх викладачів, які і сьогодні ще викладають у Вінницькому медичному університеті, а поруч із ними викладачі, які колись разом зі мною були студентами. Згадую і тих своїх однокурсників, які працюють лікарями в різних куточках України – у Києві, Луцьку, Кривому Розі . Всіх вас, мої друзі, і всіх лікарів і працівників медичної галузі Вінниччини, а також усіх майбутніх лікарів – студентів Вінницького медичного університету я щиро вітаю з днем медичного працівника і бажаю усім миру, добра і Божого благословення!

СИМЕОН, МИТРОПОЛИТ ВІННИЦЬКИЙ І БАРСЬКИЙ