Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У храмах Волинської єпархії піднесли молитви за спокій душ жертв ІІ Світової війни в Україні


22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. 75 років тому 22 червня відбувся напад нацистської Німеччини на СРСР, яким розпочалася найкривавіша частина ІІ Світової війни, відома також як Велика вітчизняна війна. Бойові дії відбувалися як раз на території України, яка певний період також перебувала і під нацистською окупацією. У період між 22 червня 1941 по травень 1945 року, згідно підрахунків істориків, загинув кожен п’ятий мешканець України.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого
Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в усіх храмах та монастирях УПЦ буде піднесена сугуба молитва за спокій душ українців загиблих у ІІ Світовій війні, були відслужені Панахиди.

Відповідно, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, заупокійні молитви були піднесені у храмах та монастирях Волинської єпархії.

Також Літургію з усіх, хто загинув від репресій та під час Другої Світової Війни соборним чином відслужило духовенство Горохівського, Рожищенського, Луцького, Рожищенського та Мар’янівського благочиння.