Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Понад 30 дітей нагородили у конкурсі «Я молюсь за тебе, Україно!»

Без творчого самовираження дітей неможливо залучати підростаюче покоління до розбудови міцної та квітучої держави – саме так вважають члени Волинського православного братства тверезості ім. св. праведного Іоанна Кронштадтського. Вже третій рік поспіль братчики спільно з управлінням освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації та управлінням освіти Луцької міської ради проводять конкурс дитячих творчих робіт «Я молюсь за тебе, Україно!».

Слід зазначити, що дійство відбувається з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Святковий захід розпочався тим, що ведучі Юрій Кльоц та Лєна Шторм нагадали присутнім історію конкурсу та те, що вже два роки він проходить на обласному рівні. Далі до слова запросили тих, завдяки кому конкурс розвивається. Передусім, це голова Волинського православного братства тверезості прот. Степан Ярема, котрий також очолює єпархіальний відділ по боротьбі із алкогольною загрозою та наркотичною залежністю. Управління освіти Луцької міської ради представила методист центру практичної психології та соціальної роботи Лідія Степанівна Курило.

Також присутніх привітав голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Валентин Марчук. Отець Валентин, котрий щороку відвідує заходи, організовані Волинським православним братством тверезості, побажав дітям творчості й наснаги та подякував за участь у конкурсі.

Юних учасників творчого змагання традиційно нагороджували у трьох основних та кількох додаткових номінаціях. Серед основних були: «Кращий малюнок», «Кращий письмовий твір» та «Краща мультимедійна розробка». Ті учасники, роботи яких не посіли призових місць, проте вразили членів журі своєю креативністю, були відзначені у номінації «Креативні роботи».

Приємним сюрпризом конкурсу цьогоріч стала «Особлива номінація», де свої малюнки, письмові твори та мультимедійні розробки презентували діти з особливими потребами. Для організаторів неочікуваним стало те, що кілька робіт від таких учасників були достатньо високого рівня, аби змагатися за першість на загальних умовах. Так, Олександр Черкашин переміг у номінації на кращу мультимедійну розробку, а Назар Солодкий посів друге місце у номінації на кращий письмовий твір.

Вокальні номери від колективів «Світанок» та «Лісова пісня» Палацу учнівської молоді стали окрасою свята. Також зі своїми авторськими піснями виступив поет, пісняр, воїн АТО та автор збірки «Небо Донбасу» Юрій Щербик.

Тож, усі присутні змогли у теплій та приємній атмосфері порадіти за юних переможців та призерів конкурсу «Я молюсь за тебе, Україно!». На завершення отець Степан Ярема запросив творчу молодь до подальшої участі у конкурсах, котрі спільно з партнерами проводить Волинське православне братство тверезості.