Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Відбулася зустріч священників єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України з особовим складом поліції

16 червня в актовому залі Управління МВС в  області відбулася зустріч священників єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України з особовим складом поліції.
Протоієрей Олександр Ігнатьєв розповів про основи православного вчення, підкріплюючи прикладами та цитатами як православних святих, так і відомих світських діячів та вчених.
Протоієрей Костянтин Шпудейко розповів про роль вчителів та наставників у формуванні особистості та світогляду людини. А керуючий військовим єпархіальним відділом протоієрей Євгеній Назаренко доступно пояснив основи державотворення та військового обов’язку з точки зору Церкви, розказав про наступаюче свято Святої Трійці – П’ятидесятниці та про історію нашого міста і його військову основу, фортецю святої праведної Єлисавети, де перший заснований православний храм був на честь свята Святої Трійці.
На завершення отець Євгеній подарував поліціантам ікону святого Георгія Побідоносця – покровителя православних воїнів.