Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Відійшов у вічність клірик єпархії – ієрей Олег Івасик

6 червня, понеділка 6-тої седмиці після Пасхи, відійшов у вічність клірик Криворізької єпархії священик Олег Олегович Івасик. Отець Олег відійшов до Господа на 36-му році свого земного життя, майже 40 днів перебуваючи у комі після важкої травми, отриманої внаслідок трагічної автокатастрофи.

Майбутній священик Олег Олегович Івасик народився 21 липня 1980 року у місті Кривому Розі. Закінчивши у 1997 році загальноосвітню середню школу № 14, вступив до Криворізького державного педагогічного університету на історичний факультет. Отримавши вищу освіту у 2002 році, Олег Олегович розпочав свою трудову діяльність вчителем історії у середній школі, пізніше працював бібліотекарем у Криворізькому авіаційному коледжі. Закінчивши магістратуру КДПУ, Олег Івасик у 2006 році почав викладацьку діяльність на кафедрі історії Криворізького технічного університету.

Тоді ж молодий історик почав цікавитися Православною вірою, у 2005 році став відвідувати храм священномученика Онуфрія, першого єпископа Криворізького, прийняв Святе Хрещення та вирішив присвятити себе служінню Церкві. У 2007-2008 роках ніс послух пономаря у Свято-Онуфріївському та Свято-Миколаївському храмах Кривого Рогу.

З 2008 по 2012 роки майбутній служитель Церкви ніс послух діловода та прес-секретаря Криворізької єпархії. Разом з цим він підвищував свою богословську грамотність, навчаючись заочно та закінчивши у 2012 році Київську Духовну Семінарію. Уміння організувати діловодство Єпархіального управління, а також коректність, доброзичливість та своєчасна увага до кожного відвідувача здобули майбутньому священику повагу єпархіального керівництва та священнослужителів Криворізької єпархії.

Милістю Божою, 19 серпня 2012 року, в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Кривого Рогу архієпископом Криворізьким і Нікопольським Єфремом Олега Івасика було висвячено у сан Диякона. 13 вересня того ж року, у свято Покладення чесного поясу Пресвятої Богородиці, за Божественною літургією у Спасо-Преображенському кафедральному соборі архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Ієрейську хіротонію над отцем Олегом Івасиком.

Молодий священик ніс послух у клірі храму Іверської ікони Божої Матері, постійно переймаючи досвід священицького служіння у настоятеля цього храму, секретаря єпархії протоієрея Віктора Симонюка. Ревного молодого пастиря було нагороджено Набедреником у день Світлого Христового Воскресіння 2013 року, на Пасху 2015 року отця Олега було відзначено Камилавкою.

На початку березня 2016 року ієрей Олег Івасик був призначений настоятелем Свято-Михайлівського храму міста Кривого Рогу, що у селищі Авангард. Познайомившись з прихожанами, священик весь Великий піст провів у молитовному подвигу у храмі, разом зі своєю паствою радісно зустрів свято Пасхи Господньої.

Отець Олег завжди намагався приділяти увагу знедоленим та потребуючим піклування людям. Перебуваючи поруч зі старшими, досвідченими священнослужителями, він постійно навчався у них милосердю та любові до ближнього. Саме тому вдень 1 травня 2016 року, у свято Світлого Христова Воскресіння, ієрей Олег Івасик разом з протоієреєм Анатолієм Старіченком та ієреєм Сергієм Конченком поспішив з доброю звісткою про Воскреслого Христа до містечка вимушених переселенців із зони АТО, після цього – до ув’язнених Криворізької установи виконання покарань № 3. Після завершення богослужіння у в’язниці, на зворотному шляху, священики потрапили у страшну аварію, внаслідок якої протоієрей Анатолій загинув на місці, а ієрей Олег отримав тяжкі травми і був доставлений в реанімацію. Майже 40 днів перебуваючи у комі, священик Олег Івасик відійшов до Господа увечері 6 червня 2016 року.